Poliklinika K-centar osnovana je s vizijom i misijom da se građanima omogući vrhunska zdravstvena usluga u liječenju i prevenciji kroničnih bolesti (osteoporoze, osteoartritisa, akutnih bolnih sindroma, proširenih vena i hemoroida) na jednom mjestu, uz primjenu najnovijih medicinskih metoda i timski rad stručnjaka različitih specijalnosti te time ispuni praznina u zdravstvenom sustavu.

Iako kronične bolesti zapravo čine 80% ukupne aktivnosti zdravstva, u Hrvatskoj ne postoje specijalizirane ustanove koje se bave ovom problematikom. Uobičajena je praksa da se pacijenti sami snalaze hodajući od jednog do drugog liječnika, čekajući po hodnicima bolnica, ambulanata i laboratorija, pri čemu se najčešće na kontrolnim pregledima susreću s drugim liječnikom jer bolnice nažalost nisu organizacijski niti kadrovski osposobljene baviti se kroničnim bolestima na ispravan način za pacijenta.

S druge strane, napredak znanosti i tehnologije doveo je do toga da se medicina razgranala na veliki broj specijalnosti čime obiteljski liječnici nisu u stanju pratiti sva područja jednako kvalitetno.

Zbog toga je nužno osigurati specijalističko-konzilijarnu uslugu kroz specijalizirane centre poput Poliklinike K-centar, tim više što kronične bolesti zahtijevaju kontinuirano liječenje pri čemu je važno da pacijenta prati isti liječnik, odnosno liječnički tim. I pored izvanrednog razvoja moderne tehnologije, uvođenja novih metoda i lijekova, suvremena medicina nije u stanju izliječiti većinu bolesti današnjice.

Ponosni smo na svoj prepoznatljiv princip rada u kojem se u središtu fokusa nalazi pacijent, a ne bolest, te se prema potrebama svakog pojedinca planiraju pregledi i liječenje. Naš je program namijenjen svim građanima, ne samo onima koji osjećaju tegobe, jer prevenciju treba započeti puno prije nego se problemi jave.

Ljudski organizam previše je složen i velika se većina zdravstvenih problema neće moći riješiti zamjenom organa, zgloba ili primjenom lijekova. Zato su suvremeni trendovi u medicini – rana prevencija i regeneracijska medicina. Naime, bolest je tek zadnja faza oštećenja tkiva i organa koje je započelo puno prije pojave simptoma bolesti. Stoga je nužno na vrijeme zaštititi tkiva, prepoznati prve znakove štete te što prije regenerirati oštećenja.

Budući da se ljudi genetski razlikuju, različito će reagirati na faktore rizika, bolest i liječenje. Posebno u slučaju kroničnih bolesti, nužno je liječiti bolesnika, a ne bolest. To je ujedno najbolji način da se izbjegnu nepotrebne dijagnostičke pretrage i štetne posljedice dugotrajnog liječenja, koje je u slučaju kroničnih bolesti potrebno.

U K-centru, posebno njegujemo preventivne programe kao što je jedinstveni program tjelovježbe namijenjen jačanju kostiju Tae-do te MBST (terapijska magnetska rezonanca), kojom se regeneriraju tkiva hrskavice, mišića, tetiva, ligamenata i kostiju.

Zato dođite u Polikliniku K-centar jednostavno s pitanjem: Što bih trebao ili trebala činiti za svoje zdravlje? Tim vrhunskih stručnjaka dat će Vam jasne odgovore, temeljem ciljane dijagnostike koju možete učiniti odmah i na istom mjestu. Naučit ćemo Vas kako provoditi mjere prevencije da sačuvate svoje zdravlje te provesti liječenje ukoliko je potrebno.

Scroll to Top