Swingmed – dinamička ekstenzija i mobilizacija kralježnice

SWINGMED® TERAPIJA – DINAMIČKA DEKOMPRESIJA I TRAKCIJA KRALJEŽNICE

Nova metoda dekompresije kralježnice, razvijena na sveučilištu u Innsbrucku u Austriji, predstavlja uistinu značajnu novost i daje znatno bolje rezultate od uobičajenih trakcijskih metoda jer u iznimno kratkom roku oslobađa od bolova

Nova mogućnost liječenja bolesti kralježnice i bolova u leđima!

Indikacije:

Diskushernia ili protruzija diska, disk bulging, išijas ili lumboishialgija i sve ostale indikacije vezane uz kompresiju kralježaka.

Dekompresijskom terapijom postižemo negativan pritisak unutar diska kralješnice te time dolazi do  osmotskog pada tlaka i pritjecanja nutrijenata i hranjivih tvari, vode i krvi u degenerirani disk, kako bi što prije zacijelio.

Bolesti kralježnice jedna su od najčešćih zdravstvenih problema naše civilizacije. Rijetke su osobe koje nikada nisu doživjele bolove u leđima. Najčešće se to događa ljudima srednje životne dobi, a vezane su za prolaps diska i degenerativno-deformirajuće promjene kralježnice. 

Uzroci mogu biti različiti, no sigurno je da sjedeći način života ima značajan utjecaj. Usprkos činjenici da se radi o čestom zdravstvenom problem, medicina nije do nedavno imala prave odgovore niti dobra rješenja. Liječenje se uglavnom svodilo na primjenu antireumatika i lijekova protiv bolova te fizikalnu terapiju, no dobro je poznato da se time nije moglo postići brzo niti potpuno izlječenje.

Zbog toga se često pristupalo operativnim zahvatima koji također nisu dobro rješenje budući da nakon zahvata uvijek ostaju trajne posljedice, a postoje i rizici same operacije. 

Koncept liječenja SWINGMED® TERAPIJOM dobro je poznat i svodi se na istezanje kralježnice i prostora između kralježaka čime se oslobađa korijen živca, no način kojim se to izvodi je više fiziološki i efikasniji od ostalih metoda. Dosadašnja klinička iskustva na 50.000 pacijenta pokazuju da se razina boli smanjuje za 80%, već nakon samo pet tretmana.

Poliklinika K-centar prva je u Hrvatskoj uvela ovu metodu, čime je upotpunila program medicinskih usluga i metoda liječenja koje provodi komplementarno s ciljem integrativnog pristupa problematici koštano zglobnih stanja.

Dosadašnja iskustva na 50.000 pacijenta pokazuju da se razina boli smanjuje za 80 % već nakon samo pet tretmana

Scroll to Top